Med ny vd på plats levererar Bygghemma sin bästa start på året – någonsin

Bygghemma fortsätter att växa. Tillväxten under första kvartalet landade på 19 procent. ”Vi stärkte vår redan dominerande ställning i Norden”, säger Martin Edblad, tillförordnad vd och koncernchef.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Bygghemma-gruppen omsatte 1,220 miljarder kronor under det första kvartalet.

En tillväxt med 19 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Organiskt växte koncernen med åtta procent, där tillväxten påverkades negativt en negativ kalendereffekt där stora ordervolymer kom in under sista helgen i kvartalet och fakturerades först under andra kvartalet.

Heminredningssegmentet ökade nettoomsättningen med 26,7 procent, DIY-segmentet med 13,4 procent.

– Våra uppskattade marknadsandelar närmar sig nu 30 procent inom både DIY- och heminredningssegmentet, kommenterar Martin Edblad, som tog över vd-posten 1 april.

Han konstaterar att Bygghemma levererar sitt bästa första kvartal i koncernens historia.

– Det är med stor tillfredsställelse jag kan konstatera att de åtgärder vi tog under föregående år för att adressera produktsortiment, mix och för att förbättra våra webbutiker nu bär frukt, inte minst i form av högre genomsnittliga ordervärden.

Rörelseresultatet förbättrades rejält, från en förlust på 29,2 miljoner i fjol till ett 38,3 miljoner kronor i år.  

– Slutligen kan jag konstatera att vår marknadsposition, affärsmodell och potential är extremt stark  och att starten på 2019 visar att vi har det som krävs för att uppnå våra långsiktiga mål, säger Martin Edblad.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...