Med ny ägare i ryggen ska Teknikmagasinet accelerera

Teknikmagasinet har fått ny ägare. Materia Retail Group har förvärvat samtliga aktier från den tidigare ägaren Ambience Group. Nu läggs fokus på att accelerera bolagets utveckling.
Annons:
Text: Julia Forsberg
Annons:

När Kalmar Tingsrätt avbröt rekonstruktionen för Teknikmagasinets tidigare ägare Ambience Group i förtid, avfärdade vd Ulrika Göransson ryktena om en konkurs för teknikmagasinet.

Nu står det klart att Teknikmagasinet får nya ägare. Samtliga aktier i Teknikmagasinet SWE AB har förvärvats av Matera Retail Group AB, enligt ett pressmeddelande. Även systerbolaget Appricot Life AB ingår i förvärvet.

– Parallellt med hanteringen av 2020 års utmaningar har vi fortsatt att utveckla vårt kunderbjudande och hur vi interagerar med våra kunder. Med vår nya ägare i ryggen kan vi accelerera denna utveckling”, säger Ulrika Göransson, vd för Teknikmagasinet i en kommentar.

Bakom förvärvet står ett antal aktörer som Kvalitena, Svea Ekonomi och Unwrap Finance.

Målsättningen är nu att fortsätta utveckla bolaget. Teknikmagasinet är inne i en transformation av sin affärsmodell, där större fokus ska läggas på e-handeln. Kedjan kommer även att fokusera mer på tjänster. Alla Teknikmagasinets 85 butiker i Sverige och Norge är nu även verkstäder för reparation av mobiltelefoner. Nästa steg för kedjan är att vidga kunderbjudandet med restaurerade iPhones.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...