Foto: Thomas Karlsson

Market avslöjar: Här är Best of Brands krisplan – stänger butiker och säger upp personal

I morgon kring lunch presenteras konkurshotade Best of Brands rekonstruktionsplan för borgenärerna, men redan nu kan Market avslöja listan som ska rädda den krisande klädkedjan.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Market har tidigare berättat om Best of Brands kamp för överlevnad, efter skulder på närmare 80 miljoner kronor.

Olönsamma butiker och säsongsrelaterade problem har skapat akuta likviditetsproblem, som nu alltså hotar existensen.

I slutet av augusti försattes modekedjan i rekonstruktion vid Södertörns tingsrätt och i morgon kommer en preliminär rekonstruktionsplan att läggas fram.

Planen består i huvuddrag av sju punkter, som alla ska bidra till att kedjan kan spara in 44 miljoner kronor på helårsbasis.

Här är listan:

  •  Bolaget kommer att stänga fem butiker: Malmö, Göteborg, Mood Stockholm, Vällingby Stockholm och Umeå. Kvar i det fysiska butiksnätet blir Sickla Stockholm och Jönköping.
  • Fokus på e-handel: I samband med att de ovan fysiska butikerna stängs kommer Best of Brands öka fokuset på bolagets e-handel.
  • Sänka hyror: De kvarvarande lokalhyrorna behöver minskas.
  • Personalneddragningar: Bemanningen ses över. I samband med att butiker stängs kommer personal att sägas upp.
  • Färre medarbetare på huvudkontoret: Flera medarbetare på huvudkontoret i Jönköping kommer att sägas upp.
  • Sortimentsförändringar: Har påbörjats under det här året och kommer att fortsätta för att driva försäljning och ge högre marginaler.
  • Effektivare marknadsföring: Har påbörjats och kommer att effektiviseras.

 ”Den finansiella rekonstruktionen av bolaget syftar till att förbättra balansräkningen genom reducering av oprioriterade skulder – ett ackordsförslag innebärande eftergifter för oprioriterade fordringsägare kommer därför att presenteras. Storleken på ackordet kan för närvarande inte fastställas”, skriver rekonstruktören Ola Sellert i planen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...