Foto: Daniel Norman

Market avslöjar: Då öppnar japanska modejätten sin första butik i Sverige

Den 23 augusti öppnar Uniqlo sin butik i centrala Stockholm. Det uppger trovärdiga källor för Market.
Text: Pontus Edman
Annons:

Det ryktades länge om att japanska Uniqlo skulle etablera en butik intill Kungsträdgården i Stockholm, och i början av januari kunde Market avslöja att modejätten bildat ett dotterbolag inför lanseringen. 

När Uniqlo väl bekräftade nyheten kommunicerades att butiken, som är på 1 580 kvadratmeter fördelat på fyra plan i ”Sverigehuset”, skulle öppna under hösten.

Men nu kan Market avslöja att det sked redan 23 augusti. Uppgifterna kommer från trovärdiga källor med insyn i lanseringen.

Ingen av de personer som Market varit i kontakt med på kommunikationsbyrån AWB, som har hand om Uniqlos PR-arbete i Sverige, vill bekräfta uppgifterna.

Däremot berättar en av AWB:s medarbetare, som också jobbar med lanseringen, att mer information kommer att gå ut på tisdag i nästa vecka, alltså den 19 juni.

För en månad sedan inleddes rekryteringen av personal till den nya butiken, men på  frågan om butikslaget börjar ta form vill kommunikationsbyrån heller inte lämna några kommentarer.

Uniqlo driver knappt 1 500 butiker i världen och Tadashi Yanai, som är vd i moderbolaget Fast Retailer, har satt ett tydligt mål att gå om H&M och marknadsledande Zara för att bli den största klädförsäljaren i världen 2020. 

Det betyder också att den första butiken i Sverige troligtvis inte blir den enda. Kedjans globala PR-chef, Aldo Liguori, har tidigare tydliggjort att de knappast brukar stanna vid en butik när de väl går in på en ny marknad

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...