Maktskifte i Ica-handlarna – han blir ny ordförande

Peter Berlin, ordförande i Ica-handlarnas Förbund och ledamot i Ica Gruppens styrelse lämnar sina uppdrag. ”Det är dags för nya generationer att ta över”, säger han.
Annons:

Magnus Moberg, handlare på Ica Maxi i Falköping, föreslås av en enig valberedning till ny ordförande i Ica-handlarnas Förbund.

– Det är svårt att rangordna hans styrkor, men något som är unikt med Magnus är att han har lång erfarenhet av arbetet i förbundsstyrelsen. Han är extremt pålitlig, alltid påläst och är en av de Ica-handlare som kan Icas affärsmodell allra bäst, säger Stellan Johansson, ordförande i valberedningen och handlare på Ica Supermarket i Hjärnarp.

Peter Berlin, handlare på Ica Kvantum Emporia i Malmö, har avböjt omval till styrelserna i både Ica Gruppen och Ica-handlarnas Förbund. Och egentligen har han suttit ett år ”för länge”.

– Jag sa att jag skulle sitta i fem år som ordförande, men det blev sex år eftersom jag ombads att stanna i ett år till, säger Peter Berlin.

Hur känns det att lämna uppdragen?
– Jag har varit förtroendevald i hela min karriär och är van att telefonen ringer, så det kommer nog att kännas lite konstigt. Jag har talat med personer som har gjort samma resa och de har berättat att telefonen tystnar väldigt snabbt.

Hur ska du utnyttja tiden som frigörs?
– Butiken och förtroendeuppdragen har tagit mycket tid vilket har gjort att familjen ofta har hamnat i kläm, så jag kommer att ägna mer tid åt dem, men även åt butiken.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...