Lotta Lyrå lämnar vd-rollen på Clas Ohlson – tar över nytt bolag

Lotta Lyrå lämnar Clas Ohlson. Efter tre år på vd-posten har hon nu fått ett jobb utanför handeln. ”Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till”, säger hon.
Annons:
Text: Pontus Edman
Annons:

I morse kunde Market berätta att Clas Ohlsons Sverigechef Fredrik Uhrbom lämnar sitt uppdrag.

Under torsdagskvällen kom nästa tunga avhopp för bolaget då vd och koncernchef Lotta Lyrå meddelade sin avgång.

– Jag kan inte nog understryka vilken bra tid jag haft på Clas Ohlson. Jag är väldigt stolt över den förändringsresa som vi genomfört och är tacksam över att varje dag få arbeta med så varma och kompetenta medarbetare. Clas Ohlson är ett fantastiskt bolag med stora möjligheter och en spännande resa väntar, men jag har fått ett erbjudande om ett annat uppdrag som jag kände att jag inte kunde tacka nej till, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Den avgående vd:n, som i onsdags tvingades redovisa ett försäljningstapp på sex procent, hyllas för sina insatser av styrelseordförande Kenneth Bengtsson.

– Lotta Lyrå fick ett tydligt uppdrag att lägga i nästa växel för Clas Ohlson. Detaljhandelsmarknaden är i snabb förändring och bolaget har under Lottas ledning både utvecklat ett unikt kunderbjudande och en organisation som gör oss väl rustade att möta framtiden, säger han.

Lotta Lyrå blir kvar i rollen som vd och koncernchef framtill och med 4 december. Nu inleds jakten på en ersättare. Vad Lotta Lyrås nästa rollblir presenteras i morgon klockan 8.30.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...