Locket på från pressad Best of Brands-vd: ”Många parametrar att ta in”

Mångmiljonskulder till leverantörer, fastighetsägare, städ och el-firmor. Butiker som riskerar att stängas. Då går krisande Best of Brands vd, Henrik Hultman, under jorden. ”Just nu måste jag fokusera. Det är många parametrar att ta in”, säger han i en snabb kommentar till Market.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Under gårdagen kunde Market berätta hur den svenska klädkedjan Best of Brands tvingats ansöka om rekonstruktion efter stora försäljningsförluster.

Skulderna är i omfattningen 80 miljoner kronor, varav ungefär 130 fordringsägare vill ha närmare 60 miljoner kronor.
För att undvika konkurs behöver med stor sannolikhet någon eller några av de åtta butikerna inom kedjan stänga.

Och för att klara driften under de tre månader som rekonstruktionen minst förväntas att ta behöver dessutom ytterligare kapital skjutas till av ägarna.

Market har sökt både vd Henrik Hultman och Stefan Alvarsson, styrelseordförande för ägarbolaget Reach For The Stars AB.

Under onsdagseftermiddagen återkom Hultman med den korta kommentaren ” Jag väljer i dagsläget att inte kommentera ytterligare än vad Ola (Sellert) har gjort. Just nu måste jag fokusera. Det är många parametrar att ta in”.

Inte heller de butikschefer som Market varit i kontakt med vill ge några kommentarer, utan hänvisar till just vd Henrik Hultman.

Uttalar sig gör däremot Ola Sellert.

–Vi har en likviditetsplan och i den har ägarna ställt sig positiva till att gå in med pengar. Hur mycket kan jag inte säga, säger Ola Sellert till Market.

Best of Brands har fysiska butiker på åtta platser: Sickla köpkvarter, Vällingby centrum, Mood-gallerian i Stockholm, Avion Shopping i Umeå, Atollen i Jönköping, Kompassen i Göteborg, Mobilia i Malmö, samt en webbutik.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...