Liverapportering: Här är alla vinnare på Retail Awards 2019

Retail Awards arrangeras i kväll för tolfte gången. Nu har priserna i alla 13 kategorierna delats ut. Här kan du följa Markets liverapportering från galan.
Annons:
Text: Thomas Ohlén
Annons:

17.31: Minglet är igång på Stockholm Waterfront för de 39 företag eller personer som är finalister i tolfte upplagen av handelsgalan Retail Awards.
18.02: Nu har de närmare 600 gästerna också börjat att anlända till mingelsalen.
18.18: En nyhet i år är att den första vinnaren presenteras redan 18.30 – också i mingelsalen. Inledande kategorin är Årets globala satsning.
18.39: Första priset utdelat. Happy Socks vann Årets globala satsning. Vd Stefan Fragner hämtar priset av kvällens konferencier Anders Lundin.
18.46: Gästerna har förflyttat sig in i galasalen och intagit sina platser. Galamiddagen börjar att serveras 19.00.

 

18.51: Kvällens förrätt är sesamhalstrad tonfisk som serveras med forellrom, friterat rispapper och sojamajonnäs. Denna ackompanjeras med vinet Ananto Organic Macabeo från Valencia i Spanien.
18.53: Följande priser delas ut i samband med galamiddagen: Årets ledare, Årets omniupplevelse, Årets retailkoncept, Årets e-handel, Årets hållbara retailföretag, Årets logistiksatsning, Årets butikskedja, Årets lojalitetsprogram, Årets arbetsgivare, Årets tillväxtföretag, Årets butikssäljare och Årets butik.
18.55: Kvällens husband: Rosa kvartetten.
18.56: Kvällens festband: Smalare än Thord.
19.00: Nu är vi igång på allvar på Stockholm Waterfront. Grym start av Rosa kvartetten.
 

19.03: Svensk Handels vd Karin Johansson och Markets redaktör Thomas Karlsson hälsar välkomna och pratar om digitalisering och trygghet och säkerhet i handeln och berättar att Retail Awards har fått rekordmånga nomineringar även 2019.
19.05: Retail Awards är för övrigt slutsåld och det var kö till galabiljetterna.
19.13: Dags för andra prisutdelningen och den första inne i gala salen: Årets ledare. Vinnaren är Cellbes vd Charlotte Nordén.
19.17: Prisutdelningarna fortsätter i snabb takt och snart ska priset i kategorin Årets omniupplevelse offentliggöras.
19.19: Vinnaren i Årets omniupplevelse: H&M.
19.22: Fjärde priskategori är Årets retailkoncept. Och priset går till – Nordiska galleriet.
19.28: Anders Lundin håller ett fortsatt högt tempo på scenen och ska snart presentera de tre finalisterna i Årets e-handel.
19.29: Vinnaren är Ideal of Sweden – som för övrigt blir ackompanjerade av tonerna till ”Ring, ring” när de hämtar pokalen.
19.33: Sjätte priset på Retail Awards 2019 ska delas ut – i kategorin Årets hållbara retailföretag.
19.35: Vinnaren är Naturkompaniet.

19.37: Nu blir det en paus i prisutdelningarna och fokus flyttas till kvällens varmrätt. På menyn står lågtempererad oxfilé serverad med potatispuré som är smaksatt med tryffel, schalottenlök, grönkål, svamp och svart vitlökssky. Vinet till varmrätten: Tini Organic Syrah från Sicilien.
19.58: Missa inte att läsa mer om vinnarna. Nu finns texter om Happy Socks, Charlotte Nordén och Nordiska galleriet (se det blåmålade ovanför).

20.05: Rosa kvartetten intar en av scenerna. Många slutar att äta och tar fram mobiltelefonerna och filmar. Just nu ”Wake me up” med Avicii. Applådåskor för uppträdande!
20.19: Anders Lundin är tillbaka på stora scenen och snart är det dags att presentera segraren Årets logistiksatsning.
20.22: Nu finns även segertext med Ideal of Sweden (också blåmålad).
20.24: Vinnaren i kvällens sjunde kategori är Kicks.
 

20.32: Dags att prisa Årets butikskedja på Retail Awards. Och det är en av detaljhandelns snabbväxare. Willys tar hem utmärkelsen i år. Det är för övrigt kvällens första i dagligvaruhandeln.
20.36: Kvällens nionde kategori är Årets lojalitetsprogram. Pristagare är Akademibokhandelns vänner.
 

20.41: Kategorierna avlöser varandra. Det är redan dags för kvällens tio: Årets arbetsgivare 2019: Hemtex.
20:45 : Nu har det blivit dags att dela ut kvällens elfte pris och det är Årets tillväxtföretag. Vinnaren är Steamery
20:50: Två priser kvar att dela ut men de dröjer ett tag Nu är det dags för dessert i form av Mangopannacotta. 
20.59: Salen halvfull numera – av människor alltså. Många passar på att besöka damernas för att pudra näsan. Lite mer mingelstämning just nu alltså medan de som mottagit pris i den här andra utdelningssvängen intervjuas för fullt. Men snart är det i full gång igen – 2019 års upplaga av Retail Awards. Om sisådär 25 minuter är det dags för priset Årets butikssäljare.
21:28: Anders Lundin rockar igång publiken som faktiskt går för ett gensvar. Dags för det näst sista priset. Vem blir årets butikssäljare?
21.32: De tre finalisterna bjuds upp på scenen och får frågor om vad som gör en bra butikssäljare. Rätt unisont är det kundmötet, och att se kunden, som är grejen!
 

21:33: Årets butikssäljare är...
21.34: Emelie Rommedahl, The Body Shop.
21:35: Efter en kram av prisutdelare Kenneth Bengtsson ska Emelie hålla ett kortare tacktal. "Jag säljer med hjärta, då går det bra", får hon fram. Även de två som inte vann kategorin ses som segrare och får blommor.
21:36: Thomas Karlsson från Market och Karin Johansson, vd Svensk Handel, går upp på scenen för att tacka för kvällen innan de påar kvällens sista pris, Årets Butik.

21:42: Halmstadbaserade aim'n blir galans sista pristagare när de kammar hem Årets Butik. "Allt är möjligt om man följer sina drömmar", säger butikschef Ida Nyberg.
Håller ni öppet imorgon undrar Anders Lundin? Svaret: Självklart!
21.52: Anders Lundin tackar för en lyckad gala. I samma stund tar bandet Smalare än Thord vid och drar igång efterfesten.
22:01: Fullt drag på festgolvet. Journeys klassiker Don´t stop believin ekar ut högtalarna. Klackarna i taket. Skumpa i glasen. Nu är det fest. Därmed sätter vi också punkt för den här liverapporteringen. Läs om alla vinnare och galan i Markets kanaler. På återhörande om ett år - och tack för att n

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...