Lindex prestigevärvning – Susanne Ehnbåge tar över som vd för modekedjan

Susanne Ehnbåge tar över Lindex. Netonnets avgående vd tillträder senast i augusti. ”Jag är ivrig över att börja jobba”, säger hon i en kommentar.
Text: Daniel Norman
Annons:

Lindex har stått utan vd sedan Ingvar Larsson lämnade bolaget i augusti. Sverigechefen Elisabeth Peregi har varit tillförordnad. 

I dag meddelar ägaren Stockmann att man rekryterat Susanne Ehnbåge, i dag hos Netonnet, som ny vd för modekedjan. 

– Jag är övertygad om att vi har hittat en skicklig ledare med en mycket stark kompetens inom detaljhandel, e-handel och resultatvändning, som vi behöver för att kunna svara på snabba förändringar inom modebranschen. Susanne Ehnbåge är mycket energisk och resultatinriktad. Hon har erfarenhet från en bransch som har förändrats snabbt och som ständigt utmanas av nya e-handelsaktörer samt av digitaliseringen”, säger Lauri Veijalainen, vd för Stockmann och ordförande för Lindex, i en kommentar. 

Susanne Ehnbåge har haft olika ledande positioner inom Netonnet/Siba sedan 2003, senast som vd. 

– Jag är ivrig över att börja jobba på Lindex, en av Europas ledande modekedjor. Jag ser fram emot att jobba med Lindex team och ytterligare stärka detta fina varumärke i världsklass på en detaljhandelsmarknad som kontinuerligt utvecklas, säger Susanne Ehnbåge.

Elisabeth Peregi fortsätter som tillförordnad vd tills Susanne Ehnbåge tillträder. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...