Foto: Foto: Susan Karling

Lillebror ska växa – så ska Thon se till att Töcksfors fördubblar omsättningen

Nu inleds utbyggnaden av Töcksfors shoppingcenter vid gränsen till Norge. Med större yta och ett skruvat koncept hoppas Thon Property på ett omsättningslyft.
Text: Daniel Norman
Annons:

Köpcentrumet i norska Töckfors ska växa med 9 000 kvadratmeter. Samtidigt vill ägaren, Thon Property, skruva på konceptet för att öka attraktiviteten. 

– Töcksfors är det minst centrumet vi har på gränsen och har varit lite lillebror i gränshandeln. Med den här utbyggnaden skapar vi mer av en destination på samma sätt som vi gjorde med Nordby och Charlottenberg, säger vd Hallgeir Åndal till Fastghetssverige. 

På sikt tror han att det kommer att leda till att omsättningen mer än fördubblas. 

– Nu tror vi att Töckfors - i och med att upptagningsområdet blir större och att konceptet blir mer attraktivt - kommer att göra ett ordentligt omsättningslyft från dagens 800 miljoner kronor till potentiellt 1,5 miljarder kronor. Inte direkt från start, men om cirka tre till fem år.  

Spaden sattes i marken i tisdags. 

– Vi har jobbat med det i många år. Det har tagit lite tid att få regleringar på plats och förändringar kring avfarten på E18. Nu är vägar och avfarter på plats så nu är vi redo att börja bygga ut själva centret, säger Hallgeir Åndal. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...