Foto: Andreas Dyrberg Skog

Lekias offensiv – här öppnar kedjan: ”Nu har det börjat lossna”

Lekias offensiv fortsätter. Kedjan har nu klart med sex nya butiker sedan årsskiftet. ”Vi har flaggat för ett stort antal nya butiker och nu börjar det lossna”, säger vd Baldvin Georgsson.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Lekias nytillskott

Sverige

  • Solkatten köpcentrum, Lerum, januari
  • Kongahälla center, Kungälv, mars
  • Frölunda Torg, Göteborg, april
  • Triangeln, Malmö, våren

Norge

  • Oslo City köpcentrum, Oslo, februari
  • Byporten köpcentrum, Oslo, februari

 

I fredags kom nyheten att Lekia tar över den tidigare BR-butiken i Triangeln i Malmö.

I dag kan Market berätta om ytterligare fem tillskott i butiksnätet, tre i Sverige och två i Norge.

Alla de tre butikerna i Sverige ligger i Göteborgs-området: Frölunda Torg, Kongahälla i Kungälv samt Solkatten i Lerum.

– Vi har inte haft tillräckligt bra täckning i Göteborg tidigare, men nu har vi en markant bättre närvaro, säger Baldvin Georgsson.

Butiken i Frölunda Torg är en tidigare BR-butik medan Kongahälla är en nyetablering. Butikerna ska drivas av Lekia-handlarna Angela och Catharina Glans.

– Det blir deras tredje och fjärde butik. Frölunda Torg är ett erkänt bra centrum och butiken vi tar över är väl inarbetad som leksaksbutik sedan många år. I Kongahälla öppnar vi samtidigt som köpcentrumet har premiär i mars. Det är ett spännande och modernt utformat köpcentrum, säger Baldvin Georgsson.

Butiken i Lerum togs över av Lekia vid årsskiftet då handlaren Ola Ahlsén lämnade Lekextra-kedjan och gick över till Lekia.

Även i Norge har Lekia ambition att växa och har nu tagit över två före detta BR-butiker i Oslo. Baldvin Georgsson vill dock inte avslöja hur många butiker man siktar på öppna under 2019.

– Vi har satt upp mål för både organisk tillväxt och antal butiker men har valt att inte kommunicera det. Branschen är inne i en omfattande förändringsfas och vi måste hålla huvudet kallt. Det vi kan säga är att vi kommer att öppna ett stort antal butiker, och nu har det börjat lossna, säger Baldvin Georgsson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...