Lågprisraketen bygger ut lagret för att klara snabba tillväxten

Rusta slår säljrekord efter säljrekord. Nu bygger lågpriskedjan ut sitt centrallager tidigare än planerat för att öka kapaciteten.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Rusta är en snabbväxare på lågprismarknaden. Market kunde nyligen berätta att kedjan hade en tillväxt på 14,2 procent under de tre första kvartalen på det brutna räkenskapsåret.

Nu har Rusta beslutat att tidigarelägga expansionen av sitt centrallager i Norrköping. Det befintliga lagret på 120 000 kvadratmeter ska byggas ut med ytterligare 8 000 kvadratmeter höglager.

– Vi har sedan flera år en plan för hur vi ska möta vår fortsatta tillväxt med en utökad lagerkapacitet. Med den aktuella utbyggnaden klarar vi av att hantera den fortsatta tillväxten ytterligare några år. Vi analyserar nu hur vi ska möta behovet av framtida lagerkapacitet därefter, säger Magnus Hallin, Logistikchef på Rusta, i en kommentar.

Rusta har i dag 91 varuhus i Sverige, 28 i Norge och två i Tyskland – och planerar att öppna ytterligare tolv varuhus under 2019. Förra året förvärvades också den finska detaljhandelskedjan Hong Kong med 24 varuhus.

I princip alla varor till samtliga marknader kommer under överskådlig tid att hanteras på centrallagret i Norrköping.

Byggstart är planerad hösten 2019 och den utbyggda delen av anläggningen beräknas tas i drift under våren 2020.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...