Lagersatsning grundar för fortsatt expansion – nu trycker Rusta på gasen

Rusta vill öka etableringstakten med det dubbla. En investering i logistik och IT-plattform möjliggör det. ”Vi vill ha fler varuhus på samtliga marknader”, säger vd Göran Westerberg.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Ett nytt varuhus i månaden har det blivit för Rusta de senaste åren. Nu ökar kedjan expansionstakten och siktar på minst det dubbla. 

– Rusta har de senaste åren investerat med kraft i en skalbar logistik och IT-plattform. Samtidigt har både sortiment och koncept utvecklats för att nå en bredare marknad både i Sverige och utomlands. Denna fas är nu helt genomförd och vår ambition är därför att öka expansionstakten betydligt med fler nya varuhus på samtliga marknader, säger Göran Westerberg i en kommentar. 

Kedjan har ett lager i Norrköping som servar de 108 varuhusen i Sverige, Norge och Tyskland. Den byggs nu ut med 46 000 kvadratmeter. Samtidigt väljer Rusta att sälja den till fastighetsförvaltaren Wilfast och fondförvaltaren NRP för att i stället bli hyresgäst. 

– Försäljningen av lagret i Norrköping gör att vi nu kan gå tillbaka till vår ursprungliga affärsmodell där vi hyr alla våra fastigheter av professionella fastighetsförvaltare. Det frigör tid och kapital som vi i stället kan ägna åt vår kärnverksamhet och planerade expansion, säger Göran Westerberg. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...