Lagerhaus fortsätter växa: ”Vi har färre köp online på orter där vi saknar butik”

Fler fysiska butiker ger mer trafik till e-handeln. Det konstaterar Lagerhaus vd. ”Vi märker av en stor skillnad när vi tar bort en butik”, säger Caroline Hjelte.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Lagerhaus fortsätter att öppna fysiska butiker. Även om e-handeln växer så behövs det ett samspel mellan den och butikerna. 

– Vi ser att vi har färre köp online från orter där vi inte har någon butik. Det blir stor skillnad om vi tar bort en butik, säger Caroline Hjelte till Market. 

Hon lyfter fram Skövde som ett exempel där kedjan stängde sin butik i gallerian Commerce i somras. Där kan man se att färre från orten e-handlar från Lagerhaus, berättar hon. 

I går kom beskedet att Lagerhaus öppnar ytterligare en butik i Stockholm när kedjan etablerar sig på Sergelgatan i city i november. 

Bromma Blocks, Vällingby Centrum, Jönköping i både city och på Asecs samt Lagerhaus Express i centrala Stockholm är andra butikssatsningar som kommunicerats. Det handlar både om nyöppningar och om flyttar. 

– Vi har 41 butiker i dag och kommer ha 44 när året är slut. Vi ser utrymme för ytterligare butiker även om det inte handlar om flera hundra, säger Caroline Hjelte. 

En extern konsult har hjälpt kedjan att se över befintliga hyresavtal och lägen men också tittat på var Lagerhaus kan öppna fler enheter. 

– Vi ser att vi har rätt bra täckning i Stockholmsområdet till exempel men där finns plats för fler liksom i Göteborgsområdet och i Oslo, säger Caroline Hjelte. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...