Foto: Foto: Mats Aasman

Kundernas betyg: Sveriges bästa citygalleria

Elins Esplanad i Skövde är Sveriges bästa citygalleria. Det kunderna uppskattar mest är läget och tillgängligheten. ”I ett större köpcentrum tar allting tid. Här blir det mer mysshopping”, säger centrumledaren Christina Löfgren.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Sveriges mest uppsakttade citygalleria

Siffran är ett sammanvägt helhetsbetyg baserat på konsumenternas syn på bland annat butiksutbud, parkeringsmöjligheter och serveringar. Högsta möjliga betyg är 100.

1. Elins Esplanad, Skövde: 59,7
2. Utopia Shopping, Umeå: 46,5
3. Mitt i City, Karlstad: 45,4
4. Citykompaniet, Skellefteå: 45,3
5. Vimpeln, Allingsås: 44,4
6. Gallerian Nian, Gävle: 44,3
7. Kupolen, Borlänge: 43,4
8. Commerce, Skövde: 41,9
9. MVG, Umeå: 40,8
10. Oscarsgallerian, Örnsköldsvik: 40,2
Källa: Sveriges köpcentrum 2017

Här kan du beställa rapporten.

Den som vill besöka Sveriges bästa citygalleria får åka till Skövde. Här ligger Elins Esplanad, som utklassar många av sina konkurrenter.

– Det gör mig glad och stolt men egentligen inte förvånad. Vi får positiva kommentarer från våra kunder varje dag, säger Christina Löfgren.

Enligt Markets undersökning tycker två av tre kunder att Elins Esplanad erbjuder ett bra urval av butiker. Tillgängligheten får också höga betyg.

– Alla butiker ligger på ett och samma plan, vilket underlättar för många kunder. Och eftersom vi har alltid har öppet till klockan åtta på vardagarna hinner man alltid svänga förbi.

Elins Esplanad drivs och förvaltas av Newsec på uppdrag av Eurocommercial Shoppingcentres. Centrumchefen Albert Aguilar berättar att de just nu planerar för en utbyggnad av gallerian:

– Skövde växer som centralort i Skaraborg samtidigt som vi måste stärka oss i konkurrensen mot Jönköping och Göteborg. Arbetet med detaljplanen påbörjades för en månad sedan. Det tar nog ett år innan bygget kan påbörjas och sedan ytterligare ett år att bygga, säger han.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...