Kris för den klassiska Göteborgsbutiken – tvingas till rekonstruktion

I 50 år har Twins-shop for men sålt herrmode i centrala Göteborg. Nu är den klassiska butiken illa ute. Med leverantörsskulder på över miljonen tvingas verksamheten ansöka om rekonstruktion.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Pandemin har slagit hårt mot herrekiperingen Twins-shop for men, som ligger i anslutning till Avenyn i centrala Göteborg. 

Under det senaste året har omsättningen sjunkit med 75–80 procent, rapporter Göteborgs-Posten. Nu ansöker butiken om företagsrekonstruktion. 

– Tankarna är att omstrukturera verksamheten för att få ned fasta kostnader. Och man har planer på onlineförsäljning för att öka försäljningen, säger Kenneth Nilsson från Ackordscentralen, som utsetts till rekonstruktör, till tidningen. 

Bolaget har leverantörsskulder på nära 1,4 miljoner kronor och i ansöka om rekonstruktion, som Göteborgs-Posten tagit del av, skriver ägare att man nu vill få till stånd en uppgörelse med fordringsägarna samt tillsammans med rekonstruktören arbete fram en plan för hur den negativa utvecklingen ska vändas. 

– Vi kommer att gå igenom ekonomin, lagervärde och skulder tillsammans med ägaren. Och vi ska ha ett borgenärssammanträde i tingsrätten om tre veckor, där vi ska presentera en preliminär rekonstruktionsplan som kanske kan säga lite mer, säger Kenneth Nilsson.

Redan i april planerar Twins att lansera en webbshop för att nå ut till hela Sverige. 

Butiken undersöker också olika typer av samgående samt om man kan bli återförsäljare för attraktiva varumärken som inte redan finns i Sverige. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...