Kraftfulla besparingar påverkar Björn Borgs resultat positivt

Björn Borgs omsättning sjönk med 2,5 procent under det tredje kvartalet. Resultatet förbättrades något från i fjol. ”Vi har under kvartalet fortsatt med kraftfulla åtgärder för att minska våra kostnader”, säger vd Henrik Bunge.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Björn Borg omsatte 224,9 miljoner kronor under det tredje kvartalet, ett tapp på 2,5 procent om man jämför med samma period i fjol. 

– Vår egen e-handel och vårt arbete med e-tailers utvecklar sig planenligt bra där vi ökar med 17 procent, säger Henrik Bunge i en kommentar. 

– Vår strategi att öppna pop up-butiker över sommarmånaderna för att kapitalisera på ökad hemmaturism gör att våra egna butiker växer med 27 procent, fortsätter han. 

Däremot påverkar utvecklingen i Belgien och Nederländerna omsättningen negativt. I grossistledet där sjönk försäljningen med 32 procent. 

Bolaget redovisar ett rörelseresultat på 33,4 miljoner kronor, vilket är i nivå med tredje kvartalet i fjol då det var 33,1 miljoner kronor. 

– Som ett resultat av våra kraftfulla kostnadsbesparingsinitiativ så minskar våra rörelsekostnader med 7,1 miljoner kronor, säger Henrik Bunge. 

Bland annat har personalstyrkan vid huvudkontoret minskats med 25 procent. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...