Köpfesten håller i sig på byggvaruhusen

Augusti blev ännu en kanonmånad för bygg- och järnhandeln: "Jag är så glad å branschens vägnar", jublar Ulf S. Gustafsson, vd för Bygg & Järnhandlarna.
Text: David Jansson
Annons:

Försäljningen i bygg- och järnhandeln ökade i augusti med 12,5 procent i jämförbara enheter. Det visar bygg- och järnindex från Bygg & Järnhandlarna.

– Jag är så glad å branschens vägnar. Inte ens i mina vildaste fantasier kunde jag tro att vi även i augusti skulle nå tvåsiffriga ökningstal, kommenterar Ulf S. Gustafsson, vd för Bygg & Järnhandlarna.

– Det är många faktorer som spelar oss i händerna. Sommarvädret var på vår sida. Privatkonsumenterna handlar så mycket rot-tjänster att det i storstäderna nu är brist på hantverkare före årsskiftet.

Sett över hela sommaren, juni till augusti, ökade enligt Bygg & Järnhandlarna branschens försäljning med hela 13,4 procent.

Hittills i år, januari till augusti, har försäljningen i löpande priser ökat med 10,1 procent – vilket är den högsta tillväxten sedan undersökningarna började göras 2010.

Bygg & Järnhandlarna räknar med att den låga räntan tillsammans med den planerade sänkningen av rot-avdraget kommer att trissa upp intresset för bygg- och järnvaror ytterligare under hösten.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...