Köpenhamn första stoppet när John Henric kliver ut i Europa: ”En indikator”

John Henric öppnar sin första butik utanför Sverige. Köpenhamn och Ströget blir klädmärkets första destination. ”Danmark är vår andra största marknad online”, säger vd John Ekström.
Text: Daniel Norman

1 november öppnar John Henric på Östergade 1. 

– Butiken ligger på Strögets high end precis vid Kunges Nytorg mitt emot Armani och bredvid Zadig & Voltaire, säger John Ekström till Market och berättar att butiken blir deras största hittills:

– Det är dubbelt så stor yta som vår största i Sverige och kommer att ha en del nyheter interiört jämfört med de svenska butikerna. 

Det kan bli fler butiker i Danmark berättar John Ekström. 

– Om allt går vägen med denna butik ser vi oss öppna två till tre totalt i Danmark parallellt med en stor satsning online kommande åren. 

Hur kommer det sig att John Henric väljer att öppna i Köpenhamn? 
– Även om Danmark inte är en stor marknad så är Köpenhamn en stor stad och vi har huvudkontor i Malmö med mycket bra säljpersonal 20 minuter bort över sundet. Danmark är dessutom vår andra största marknad online och därför lanserar vi vår e-handel på danska samtidigt som vi öppnar vår flagshipstore. 

Kikar ni på att öppna butiker på fler marknader? 
– Vårt fokus ligger framför allt på att hitta en större marknad som Tyskland eller England så Köpenhamn dök upp lite av en slump. Vårt koncept är hyfsat unikt då det funkar mycket bra i både fysisk handeln och online. På grund av den stora digitala förändringen av branschen kommer vi endast att öppna butiker i stora metropoler med stort och konstant flöde av människor.

Där hoppas John Henric kunna dra lärdom av etableringen i Köpenhamn. 

– Butiken på Skandinaviens och en av Europas mest trafikerade gator en mycket viktig lärdom och en indikator på hur vi ska bygga kommande butiker i Europa, säger John Ekström.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...