Köpcentrumplanerna i Sälen lagda på is – avtalet med Coop bryts: ”Väldigt trist”

Uppbyggnaden av den internationella flygplatsen i Sälen är i full gång. Men planerna på det köpcentrum som skulle ligga intill är lagda på is. ”Det är trist”, säger Anders Stake, vd för Coop Mitt, som skulle öppna en ny stormarknad.
Text: Pontus Nyman
Annons:

Sälens nya flygplats ska öppna tio minuter från Hundfjället och Tandådalen, en halvtimme från Sälen by och 45 minuter från Trysil i Norge. Den tänkta premiären är satt till december 2019.

– Spännande område. Du har cykel, vandring, skidor och andra former av turistaktiviteter som ökar för varje år. Dessutom finns goda möjligheter att bygga upp en bra gränshandel, säger Anders Stake till Market.

Coop Mitt hade fått klartecken för en drygt 5 000 kvadratmeter stor Coop-butik, men planerna har gått i kras sedan flygplatsbolaget Scandinavian Mountain Airport ändrat sig. Det blir inget köpcentrum – åtminstone inte i närtid.  

Anders Stake, vd för Coop Mitt.

– Avtalet är annullerat och det är trist, men sånt är livet. Det är inget vi kan hänga läpp över, säger Anders Stake.
 
Coop går inte vidare med några andra planer i Sälen men väntar gärna för att se hur situationen utvecklar sig. Det blir ingen handelsplats i samband med premiären, men planerna finns enligt flygplatsbolaget kvar på längre sikt.

– Vi har is i magen och ser hur det hela utvecklar sig helt enkelt. Det är ett spännande läge som vi initialt också skulle vara ensam dagligvaruaktör på, säger Anders Stake.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...