Foto: Andreas Dyrberg Skog

Köpcentrumet laddar för köprush innan gränsen stängs – håller nattöppet

Norge stänger gränsen mot Värmland natten mot lördag. Då laddar Långflons köpcentrum för några dagar av köprush. ”På fredag har vi öppet till 23:30”, säger en av delägarna.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Norska regeringen har rödlistat Värmland igen. Vid midnatt natten mot lördag stängs gränsen åter, eller rättare sagt den så kallade karantänsplikten återinförs. Norrmän som besöker Värmland får sitta tio dagar i karantän.

– Det blev ett snabbt beslut om stängningen och det hade vi inte räknat mer. Givetvis är det jättetråkigt, säger Sten Stian, delägare i Långflons köpcentrum, till Värmlands Folkblad.

Långflon, en del av Torsby kommun, ligger bara tio minuters bilväg från norska gränsen.

Där räknar man nu med bråda dagar fram till stängningen.

– Fredag har vi öppet till 23:30 men lördagens öppettider blir som vanligt. Systembolaget utlämning är öppet till klockan 20:00, säger Sten Stian.

Samtidigt finns varor att sälja, hyllorna har fyllts på då köpcentrumet räknade med många norska besökare kommande helg.

– Det som kan bli ett problem för oss är om vi inte säljer alla färskvaror. Nu hoppas vi att det bara blir en kort period av stängning av gränsen. En kort stängning klarar vi av, men blir det en längre period som tidigare, kommer det att påverka oss.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...