Foto: Foto: Andreas Fransholm

Konkurs för Dea Axelssons

Styrelsen för Dea Axelssons har begärt bolaget i konkurs. ”Med kapitalbrist går det inte att driva bolaget vidare”, säger vd:n till Market.
Text: Daniel Norman
Annons:

Dea Axelssons har 30 butiker runt om i landet, så sent som i somras öppnades nya butiker i Sollentuna och Uddevalla.

Men nu kan det vara slut för kedjan, vars frö såddes redan 1923 i Katrineholm.

I går lämnades styrelsen in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt. Som skäl uppges obestånd. Resultatet för verksamhetsåret 2015 landade på -18,2 miljoner kronor.

– Bolaget har haft likviditetsbrist under en längre tid och ägaren har stoppat in pengar. Vi trodde att vi var något på spåren men interna och externa problem kombinerat med en tuff marknad gjorde att vi inte nådde ända fram, säger Jürgen Lindmark som tillträdde som vd för bolaget i somras.

Advokat Gustaf Pontén, från Advokatgruppen Mellansverige, har utsetts till konkursförvaltare.

– Jag vet att bolaget haft likviditetsbekymmer under en längre tid och sedan några veckor sedan ställt in alla betalningar, säger han till Market.

Konkursboet kommer att driva butikerna vidare. Samtidigt undersöker konkursförvaltaren intresset för att köpa hela eller delar av verksamheten.

– Den processen ska gå ganska snabbt. Inom några veckors tid räknar jag med att vi ska ha klart om det blir en försäljning av rörelsen. Konkursboet kommer att driva butikerna vidare som längst i en månad, säger Gustaf Pontén.

Jürgen Lindmark tror att kedjan kan få ett fortsatt liv.

– Absolut. Vi har själva letat nya ägare till kedjan. Men tiden har sprungit ifrån oss, säger han.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...