Konflikt inom JC – stämde handlare på miljonbelopp: ”Skrämseltaktik”

En efter en har JC:s franchisetagare lämnat kedjan. Nu vittnar tidigare handlare om ägarens hårda metoder. ”Man försökte skrämmas”, säger franchisetagaren David Wong till SR.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Denim Island tog över JC från RNB 2013. Sedan dess har kedjans franchisetagare flera gånger visat sitt missnöje.

I slutet av 2015 hoppade ett 20-tal handlare av och skapade den konkurrerande kedjan Jeansbolaget.

Nu avslöjar Sveriges Radios Kaliber att JC under den senaste tiden varit i konflikt med handlarna.

För drygt ett år sedan stämde JC fem av de sex då kvarvarande franchisetagarna på ett tiotal miljoner kronor. Enligt franchisetagare som Kaliber har varit i kontakt med har de krävts på pengar för varor som de aldrig har beställt.

David Wong, som drev JC i Norrköping fram till januari i år, krävdes på över tre miljoner kronor.

– Det känns ju absolut som ett tufft sätt att under pågående diskussioner försöka lösa problem. Lite skrämseltaktik – det är min personliga slutsats av det, att man försökte skrämmas helt enkelt, säger han till Kaliber.

JC:s operative chef, Stefano Di Martino, tillbakavisar anklagelserna och menar att handlarna har varit skyldiga JC pengar.

– Vi trodde att de var skyldiga oss pengar och de trodde att de inte var skyldiga oss pengar. Det är anledningen till att det blev en rättslig tvist, säger Stefano Di Martino till Kaliber.

Parterna har nu gjort upp i godo. Samtidigt står det klart att JC inom kort blir en helägd kedja. I dag finns bara en franchisetagare kvar, vars kontrakt går ut nästa år.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...