Klartecken för storaffären – Coop får köpa Netto: ”Skyltar om de första i september”

Konkurrensverket säger ja. Coop får köpa Nettos svenska verksamhet. ”Vi siktar på att ta över butikerna i början av juli”, säger CBS vd Christian Wijkström till Market
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Nu är det klart att Nettos 163 butiker i Sverige blir en del av Coop Butiker och Stormarknader (CBS) med drygt 240 butiker i framför allt Stockholmsområdet, övriga Mälardalen, Östergötland och delar Skåne (övriga drygt 400 Coop-butiker drivs av lokala och regionala konsumentföreningar).

Konkurrensverket sa alltså ja till affären mellan CBS och danska Salling Group.

– Jag fick beskedet alldeles nyss och myndighetens beslut känns givetvis väldigt glädjande. Vi skulle inte ha försökt att göra en affär om vi inte trodde att den skulle gå igenom. Marknaden kommer ju inte att väsentligen förändras för att vi tar över Netto, säger Christian Wijkström.

CBS har enligt avtalet tio dagar på sig att slutföra affären.

– Planen är att ta över butikerna vid halvårsskiftet.

Hur länge kommer butikerna att heta Netto?
– Min bedömning är att vi börjar bygga om och skylta om de första i mitten av september på olika platser i landet för att samla på oss erfarenheter för det fortsatta profilbytet , säger Christian Wijkström.

Hur kommer konsumenterna att märka att Netto blir Coop?
– Vi kommer att ta det bästa från Netto och det bästa från Coop och skapa riktigt prisvärd vardagshandel i bostadsnära lägen.

Coop Butiker och Stormarknader inledde tidigare i år en stor prisoffensiv i stormarknaderna Stora Coop och online på Coop.se.

Nu väntar en motsvarande prisinvestering i det format som heter Coop.

– Vi ska inte bygga en ny hard discount-kedja men varken Willys och Lidl eller någon aktör kommer att få fritt spelrum inom lågpris, säger Christian Wijkström.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...