Klartecken för Biltema – nu får Hässleholm ett nytt volymhandelsområde

Kommunen ger grönt ljus till Biltema och därmed etableringen av ett nytt volymhandelsområde i nordöstra delen av Hässleholm.
Annons:
Text: Lars Welin
Annons:

Avtalet mellan kommunen och TK Development blev klart på torsdagen, rapporterar Norra Skåne.

Kommunens tekniska förvaltning, som har kontor och förråd i det aktuella området, kommer att flytta och ge plats för Biltema och ytterligare volymhandel.

Biltema har jobbat under lång tid med en etablering i Hässleholm och flera alternativa placeringar har övervägts. Länge arbetade kedjan med ett läge i en annan del av staden, men det rann ut i sanden.

– Det har varit på gång under en längre tid och äntligen är beslut taget. Vi välkomnar både TK Projekt AB, Biltema och ytterligare etableringar, säger Lena Wallentheim(S), kommunstyrelsens andre vice ordförande, till tidningen.

Biltema etableras i ett attraktivt läge nära Ica Maxi, Elgiganten, ÖoB och annan handel i området. Vilka övriga aktörer som kan bli aktuella för det nya området är ännu inte klart.

Det nya volymhandelsområdet ligger också trafikmässigt bra nära stora bostadsområden, in- och utfarter och riksväg 21 och 23.

Planerna väntas vara förverkligade om cirka tre år.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...