Foto: Daniel Norman

Klart: Nettos ägare köper BR:s varulager i Danmark – skippar butikerna

Salling Group som står bakom Bilka-, Føtex- och Netto-kedjorna tar över delar av konkursade Top-Toy. Bolaget tar över varulager och den kända BR-profilen.
Annons:
Text: Lars Welin
Annons:

Uppgörelsen med konkursförvaltaren innebär att Salling tar över Top-Toys innevarande varulager som kan säljas i framför allt Bilka- och Føtex-butikerna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Salling tar även över det välkända varumärket BR, men har ännu inte bestämt hur det ska användas.

– Det är ett strategiskt viktigt avtal för Salling Group eftersom konkurrensen på leksaksmarknaden blivit betydligt hårdare på senare år. Med avtalet försäkrar vi att leksaker fortsatt är en viktig del av kundernas inköpsmöjligheter i fysiska butiker i hela landet, och inte enbart flyttar över till utländsk näthandel, säger koncernchef Per Bank i en kommentar.

Salling Group betonar att avtalet gäller varulager och BR-varumärket. Bolaget tar inte över butiker, medarbetare eller varumärket Toys R Us. Men samtidigt poängterar man att det finns runt 1 500 lediga jobb inom Salling som man gärna ser att före detta Top-Toy-medarbetare söker.

Redan före nyår införde Bilka och Føtex returrätt för julklappar som var inköpta på BR och Toys R Us och byte mot likvärdiga leksaker i butikernas sortiment. Den returrätten fortsätter månaden ut.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...