Klart med ny vd för Gekås – Coop-doldisen tar över efter Boris Lennerhov

I juli kunde Market berätta att Boris Lennerhov lämnar Gekås vid jul. Nu är det klart vem som tar över som vd för lågprisdestinationen: Patrik Levin, i dag vd för Coop Vardagshandel.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Boris Lennerhov var vd för Gekås 2000-2014 och har varit med och format varuhuset till den enormt framgångsrika shoppingdestination det är i dag.

Hösten 2017 klev Boris Lennerhov in på vd-kontoret en andra gång när dåvarande vd Jan Wallberg fick avgå. Lennerhov skulle sitta under en övergångsperiod medan en ny vd rekryterades – vilket visade sig ta tre år.

Men nu är rekryteringen klar och vid årsskiftet tillträder Patrik Levin som vd och koncernchef för Gekås.

– Boris har gjort en fantastisk insats under många år och tagit Gekås Ullared till vad det är idag, säger ordförande Ulf Öjerklint. Efter ett grundligt arbete under lång tid är vi nu övertygade om att Patrik är den vi sökt efter och som framgångsrikt kan ta över vd-posten efter Boris.

Patrik Levin är 35 år och kommer närmast från Coop, där han är vd för Coop Vardagshandel och har lett omställningen av de tidigare Netto-butikerna som förvärvades av Coop 2019.

– Jag är mycket stolt och hedrad över styrelsens förtroende. Att ta över efter en profil som Boris blir extra speciellt. Jag ser mycket fram emot att lära känna verksamheten och medarbetarna.

Boris Lennerhov kommer att fortsätta verka som bollplank och rådgivare under en övergångstid och även finnas med i Gekås Ullareds styrelse.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...