Klart i dag: Krisande Caliroots får ny ägare – nätjätten tar över

Efter fem månaders arbete. Nu köper Footway krisande streetwear-aktören Caliroots. ”Vi ser stora möjligheter”, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

I slutet av maj offentliggjorde Footway att de var intresserade av att förvärva Caliroots, som befinner sig i rekonstruktion sedan i april i år.

– Vi är alltid intresserade av nya möjligheter och arbetar löpande med att hitta starka varumärken till vår plattform. Caliroots har sedan starten 2003 framgångsrikt byggt starka varumärken som skulle passa väl in på Footways nya plattform för e-handel inom sport och mode. E-handelsmarknaden för mode genomgår en konsolidering och vi vill vara en drivande kraft i denna, sa vd Daniel Mühlbach då.

Nu är affären klar. Förvärvet sker som en inkråmsöverlåtelse av Caliroots varumärken, domäner och varulager. Tillträde kommer ske inom två veckor. Förvärvet finansieras genom egen kassa.

– Vi ser stora möjligheter i att lansera Caliroots på vår nya plattform och vidareutveckla deras starka varumärke, säger Daniel Mühlbach i en kommentar.

Företaget skriver vidare att de just nu utvecklar en global plattform, anpassad för att enkelt kunna koppla på nya e-handelsbutiker och ser Caliroots som ett varumärke som stärker erbjudandet inom streetwear och sneakers.

– Jag vill tacka kunder och medarbetare för den spännande resa vi gjort med Caliroots hittills. Nu lämnar vi vidare till Footway för nästa kapitel och önskar dem all lycka och framgång, kommenterar Andreas Koschnike, vd för Caliroots.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...