Klart – Bygghemma får ny ägare

FSN Capital, som bland annat äger Kjell & Company, köper Bygghemma av Nordstjernan. ”Vi ser goda möjligheter att driva fortsatt expansion i Norden”, säger Peter Möller, partner på FSN.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Familjen Ax:son Johnsons investmentbolag Nordstjernan bekräftade i förra veckan att man ville sälja Bygghemma.

Nu är det klart att hela innehavet på 88 procent säljs till FSN Capital.

– Bolaget har nått sina mål betydligt snabbare än vi förväntat oss. Vi vill tacka Bygghemma Groups ledning och anställda för deras bidrag och förtjänstfulla arbete. FSN är en ägare med stor erfarenhet och kompetens inom handel. Vi är övertygade om att Bygghemma Groups tillväxtresa kommer att fortsätta och vi önskar Bygghemma Group och FSN lycka till i framtiden, säger Nordstjernans vd Tomas Billing i en kommentar.

FSN har följt Bygghemma under en längre tid och uppger att man har imponerats över hur ledningen har lyckats kombinera snabb tillväxt med goda marginaler och starka kassaflöden.

– Vi ser goda möjligheter att driva fortsatt expansion i Norden, såväl på organisk basis som via utvalda förvärv. Vi tror vidare att bolagets värdeerbjudande har god potential i marknader utanför Norden, säger Peter Möller i en kommentar.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...