Klart att Stinsen rivs – osäkert vad som händer med kvarvarande butiker

Häggvik i Sollentuna genomgår stora förändringar. Nu står det klart att köpcentrumet Stinsen ska rivas. Samtidigt planeras ett nytt stort handelsområde, Häggvik Entré.
Annons:
Annons:

Köpcentrumet Stinsen i Sollentuna ska rivas och ersättas med bland annat bostäder och en skola. Men handeln kommer inte att försvinna från området. Bebyggelsen ska bli av stadskaraktär med utrymme för butiker och andra verksamheter i gatuplan.

Flera butiker har lämnat Stinsen, till exempel Clas Ohlson och Dea Axelssons. Efter årsskiftet stänger även Lindex.

Kvar finns bland annat Stadium, Synsam, H&M och den ytmässigt största hyresgästen City Gross.

Vad som händer med City Gross och de andra butikerna när Stinsen rivs är ännu oklart.

– Vi har ett långt hyresavtal och har en bra dialog med fastighetsägaren, så vi känner ingen oro. Det är positivt att området utvecklas och att det byggs bostäder, säger Henrik Weiden, affärsområdeschef City Gross.

Några kvarter från Stinsen ligger i dag Willys och K-rauta. Tidigare under hösten sålde Bonnier Fastigheter fastigheten till Alma Property Partners som planerar att bygga ett handelsområde på 30 000 kvadratmeter.

– Vi utvärderar fortfarande olika alternativ, men det är stor sannolikhet att vi river fastigheten. Vi har pågående diskussioner med både nuvarande och framtida hyresgäster, säger Alexander Thams, director på Alma Property Partners.

Market har sökt Stinsens ägare, Magnolia Bostad, och Willys för en kommentar.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...