Kika in i Lidls nyöppnade prestigebutik: ”En av våra finaste”

I dag öppnar portarna till Lidl:s prestigeetablering på Sibyllegatan på Östermalmstorg i Stockholm. Men redan i går kväll var det smygpremiär.
Text: Fanny Hällegårdh
Annons:

– Det känns jättekul att äntligen få öppna. Butiken har varit efterlängtad av Östermalmsborna, säger Ida Kroner, butikschef på Lidl Östermalm.

Butiken är inhyst i Coops gamla lokaler och har uppgraderats enligt lågpriskedjans nya butikskoncept med smart logistik. ­Samtidigt står färskvarorna i fokus och en stor brödavdelning är det första som möter kunderna.

– Det här är enligt mig en av våra finaste butiker, och vi har fått väldigt mycket positiva reaktioner, säger butikschef Ida Kroner.

För att guida de nya kunderna rätt testar butiken ett nytt grepp med så kallade ”personal shoppers” som kommer att visa upp särskilda delar av sortimentet i stationer ute i butiken, bland annat kaffe, chark och glass.

Testet kommer att ske under den första månaden.

Ett annat månadslångt test för att locka kunder till den nya butiken är att alla som visar upp kundkort hos en konkurrerande kedja får tio procent rabatt.

– Det är lite kaxigt! Vi vill bjuda kunderna på något särskilt i samband med invigningen. Den här rabatten har testats i Finland förut, men det blir första gången vi gör det här i Sverige, säger Petra Whitehead, pressansvarig på Lidl.

Oskar Hjertsäll, inköpschef EMV på Lidl, minglade med gästerna i Östermalmsbutiken.
Personal shoppers ska guida kunderna rätt den första tiden.
En stor bageriavdelning möter kunderna innanför entrén.
Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...