Kicks budskap till fastighetsägarna – stänger där hyran är omotiverad

Kicks vd Freddy Sobin uppmanar fastighetsägarna att anpassa hyresnivåerna efter kundströmmarna. ”De måste justeras”, säger han.
Text: Daniel Norman
Annons:

I fredags kunde Market berätta att Kicks stänger sin butik i Mood-gallerian i Stockholm.

Färre besökare i kombination med en, enligt kedjan, hyra som inte kan motiveras av en vikande kundstöm ligger bakom beslutet.

Freddy Sobin ser det här som ett växande branschproblem och manar nu till mer hållbara hyresnivåer.

– Det är ett utbrett och ohållbart problem att fastighetsägare inte anpassar hyresnivån efter rådande marknadsutveckling. Vi ser överlag en fortsatt hög och i många fall ökande konverteringsgrad i våra butiker, men när kundströmmarna minskar måste hyresnivåerna justeras. Just detta ser vi hända i andra länder som kommit längre i strukturomvandlingen av detaljhandeln, som USA och England, säger han i en kommentar.

Kicks ser löpande över sitt butiksnät och kommer att stänga butiker där kedjan anser att hyran inte är motiverad utifrån ett vikande kundunderlag.

– Vi måste tillsammans med fastighetsägare ta ett gemensamt ansvar för att hitta både hållbara hyresmodeller och hyresnivåer som är bättre anpassade efter dagens förutsättningar och det förändrade handelslandskap vi verkar inom, det bör även ligga i fastighetsägarnas intresse, säger Freddy Sobin.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...