Kedjorna är laddade för mello-mys: ”Få program som når in i så många hem”

Snart är det dags för Melodifestivalen och Coop och Elon, som sponsrar arrangemanget, är minst lika taggade som svenskarna hemma i tv-soffan. ”De flesta har redan laddat upp hemma, vi har laddat upp i butikerna”, säger Christian Dahlborg, marknadschef på Elon.
Annons:
Text: Fanny Hällegårdh
Annons:

Inför årets upplaga står Coop, Elon, Marabou, Coca-Cola och Toyota som huvudsponsorer.

Elon som sponsrar för sjunde året i rad kommer på olika sätt uppmärksamma musikfesten i kedjans över 300 butiker i hela landet.

– Våra medarbetare är enormt glada och engagerade i att bidra till folkfesten i år igen, säger Christian Dahlborg.

Det satsas extra mycket på kundklubben. Kunder som är medlemmar kommer att kunna ta del av festivalerbjudanden, tävlingar med finalbiljetter och festprylar som Mello-påsar, glowbrillor, popcorn och diskokulor.

– Vi vet att Melodifestivalen engagerar och det finns få program som når in i så många hem samtidigt idag och därför är det väldigt naturligt för oss att ställa oss bakom.

I samband med sponsorskapet samarbetar de också med Electrolux, Husqvarna och Nespresso.

På plats på arenan kan besökare exempelvis tävla om vem som snabbast kan dammsuga upp konfetti från golvet. Vinnaren får dammsugaren och ett presentkort.

Coop är festivalens huvudsponsor för åttonde året i rad. Om två veckor är det är dags för Leksand att vara värd för tävlingen, vilket Coop i Leksand ser fram emot.

– Vi laddar upp med tacos, chips, godis och läsk, och har redan börjat pynta med fjäderboor och stjärnor, säger Emilia Jonsson, butikschef.

Emilia Jonsson säger att butiken ska ordna med en del egna event, men vad det blir vill hon ännu inte avslöja. Förutom det händer också lite grejer utanför butiken.

– SVT och Live Nation kommer att ladda inför deltävlingen på vår parkering under dagen med Bolibompadraken och Radioapan. Vi hoppas såklart att många stannar till och handlar i samband med det.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...