Kedjan Grand storsatsar och ska ge Kicks en match

Skönhetskedjan Grand Parfymeri med tre butiker i Göteborgsregionen expanderar och öppnar butik i Kista Galleri i november. Men det är bara början. ”Tanken är att vi ska ge Kicks en match”, säger vd Teja Mulic.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Grand Parfymeri är ett väletablerat västsvenskt koncept som haft butik på Kungsgatan i Göteborg sedan 1987 och som under de senaste åren utökat verksamheten med både e-handel och fysiska butiker på Frölunda Torg och Kungsmässan i Kungsbacka.

Vid årsskiftet fick skönhetskedjan en ny ägare i form av kosmetikjätten Vita, som är marknadsledande i Norge. Och nu lägger man in en högre växel vad gäller tillväxt:

– Vi planerar att öppna mellan 15 och 20 butiker inom tre år, framförallt utefter västkusten hela vägen från Strömstad ned till Skåne, men även i Stockholmsområdet, säger Teja Mulic, och förklarar att Kista Galleria bara är början.

– Vi kunde inte motstå vare sig läget eller lokalen i en av Sveriges just nu mest spännande gallerior.

Även nätbutiken ska växa sig större och starkare. Visionen är att vara marknadsledande som auktoriserad återförsäljare av kosmetik inom svensk näthandel.

Grand Parfymeri köper in alla varor direkt från ursprungstillverkaren eller via deras auktoriserade distributörer och har därmed tillgång till varumärkenas fulla sortiment och nyheter.

– Med risk för att låta kaxig så är ambitionen att ge Kicks en match. Deras fokus är att öppna många butiker medan vi satsar på att skapa upplevelsedestinationer.

Vad har ni som era konkurrenter saknar?
– Det kan säkert låta som en klyscha men vi har verkligen kunden i fokus och investerar därför medvetet i vår personal. De är extremt välutbildade och kan vara både hudterapeuter, makeup-artister och frisörer. Och eftersom de trivs så bra på jobbet är det sällan någon som slutar. Att skapa en god arbetsmiljö är bästa sättet att behålla kompetensen, säger Teja Mulic.

– Dessutom är vi bra på att skapa attraktiva erbjudanden som får folk att stå i kö utanför butikerna. Vi har bra kundkortserbjudanden och är snabba med att ta in spännande nyheter.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...