Karl-Johan Persson lämnar vd-posten för H&M – hon ska ratta bolaget

Helena Helmersson har utsetts till ny vd för modejätten H&M. Karl-Johan Persson lämnar sin nuvarande roll för att kliva in som ny styrelseordförande.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

Det var stora nyheter som H&M levererade i samband med rapporten för det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.

Vd-bytet grundar sig på Stefans Perssons beslut att lämna ordförandeposten i styrelsen. I stället önskar han att Karl-Johan Person kliver in i hans ställe.

– Min önskan är att det sker ett skifte på ordförandeposten vid kommande årsstämma, genom att Karl-Johan tar över min roll som styrelseordförande. Det är en naturlig förändring att jag efter mer än 20 år som ordförande lämnar över till Karl-Johan som varit vd i drygt 10 år, säger Stefan Persson.

Ny vd blir Helena Helmersson som började sin bana på H&M 1997, då som ekonom, och har sedan dess bland annat varit hållbarhetschef och operativ chef.

– Jag är mycket motiverad och ödmjuk inför uppgiften. Jag ser fram emot att driva vår plan framåt tillsammans med mina medarbetare med fokus på kunden för att fortsätta stärka vår finansiella utveckling på kort och lång sikt. Det finns stor potential att expandera med befintliga och nya varumärken, med nya typer av partnerskap samt leda utvecklingen mot en hållbar modeindustri, säger Helena Helmersson.

 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...