Jysk når nya höjder – då får medarbetarna dela på rekordmycket pengar

Jysk ökade omsättningen med 9,3 procent i Sverige förra räkenskapsåret. Tack vare ett nytt bonussystem får de anställda rekordmycket pengar att dela på.
Text: Daniel Norman
Annons:

Jysks svenska verksamhet omsatte 3,787 miljarder kronor det senaste brutna räkenskapsåret, som tog slut 31 augusti. Det är en ökning med 9,3 procent.

En viktig förklaring till det är, enligt svensk vd:n Johan Sjödin, det nya butikskonceptet där inspiration står i centrum. Men också medarbetarnas insatser för att skapa inspirerande miljöer.

– Vår butiksarbetare har jobbat hård för framgången. Därför är det extra roligt att få belöna dem för det, säger Johan Sjödin i en kommentar.

Genom ett nytt bonussystem får de tal del av omsättningsökningen. I varje butik får medarbetarna dela på fem procent av deras ökning. Totalt sett rör det sig om 23 miljoner för hela kedjan, i genomsnitt 165 000 per butik.

Jysks svenska vd Johan Sjödin.

– I Jysk är tävlingskulturen stark. Vi tror på att goda prestationer ska belönas och butiksmedarbetarna har verkligen kämpat för det här resultatet, säger Johan Sjödin som hoppas att det här ska sporra dem till nya rekord.

Nästa söndag, 21 oktober, hålls dessutom alla svenska butiker stängda för att medarbetarna ska kunna delta i den årliga festen. Den hålls i år i Gothia tower i Göteborg.

Jysk har i dag 141 butiker i Sverige och cirka 1 100 anställda.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...