Jysk håller öppet med låg permitteringsgrad: ”Vi tror på den fysiska butiken”

Jysk tuffar på i coronatid. Trots minskade öppettider och lägre kundflöden berörs endast en handfull av 146 butiker av permitteringar.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

– Vi vill inte stänga butikerna och där är vi verkligen inte än. Vi tror på den fysiska butiken och att finnas lokalt så att folk inte behöver resa så långt för att handla, säger Sandra Martinsson, pressansvarig på Jysk, men konstaterar att Jysk precis som handeln i stort drabbas av lägre kundflöden och minskad försäljning till följd av coronaviruset.

– Men Jysks e-handel går bra och kunder kan beställa och hämta i butik, eller vid lagerporten vilket gör att man kan hämta sin beställning utan att gå in i butiken, säger hon.

Jysk har justerat öppettiderna i de flesta butiker i landet.

– Men verksamheten är igång överallt, säger Sandra Martinsson och pekar på att permitteringar ännu bara gjorts i en handfull av 146 butiker.

Till nästa vecka kommer de nya cirkelformade klisterdekalerna att vara på plats i butikerna som ska påminna kunden om att hålla två meters avstånd och på så vis minska risken för smittspridning.

Att justera att inte fler än 50 kunder befinner sig i butiken samtidigt menar Sandra Martinsson inte är något stort problem i nuläget. Ett behov av vakter som justerar insläpp finns inte generellt, men användes då Jysk tidigare i veckan öppnade ett nytt varuhus i Sundsvall. Men även här var kundtillströmningen betydligt lägre än vid tidigare öppningar.

Framåt ligger nu påsken och Jysk ser en viss förhoppning i det och att sug efter trädgårdsmöbler och annan utomhusutrustning ska få kunder att handla i sina lokala varuhus.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...