Foto: Daniel Norman

Jula värvar ÖoB:s förra vd — han ska leda kedjans Sverigeverksamhet

Jula har rekryterat en ny Sverigechef. Det blir Johan Sjöhagra som ska leda kedjans svenska verksamhet. ”Ett spännande värderingsstyrt företag”, säger han i en kommentar.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I december kom beskedet att Jula byter Sverigechef och att Kari Koivisto fick sluta. 

Nu är det klart med hans efterträdare. Det bli Johan Sjöhagra som tar över. Tidigare har han bland annat haft chefspositioner inom Ikea, Ica och Elgiganten samt varit vd för ÖoB och senast Åhléns Outlet där han klev av strax innan lanseringen. 

– Det känns mycket bra att Johan Sjöhagra med sin långa retailerfarenhet nu tar ledningen för Jula Sverige, säger Julas vd Joachim Frykberg. 

– Han delar Julas värderingar. Han är ett tydlig och inspirerande ledare som verkligen brinner för retail. Vi är övertygade om att han kommer att kunna tillföra mycket, fortsätter han. 

Jula har värvat Johan Sjöhagra som ny Sverigechef för kedjan.

Johan Sjöhagra börjar hos Jula 15 maj. 

– Jag är enormt sugen på att köra igång på Jula, ett spännande värderingsstyrt företag på frammarsch. När jag träffade människorna och mötte kulturen inom Jula kändes det väldigt bra, de är ungefär som jag är. Det finns naturligtvis mycket att göra, och det ska bli jättekul, säger han. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...