Jula blir en koncern – han ska leda nya ägarebolaget: ”Naturligt steg”

Jula strukturerar om och blir en koncern för att lättare kunna dra synergier mellan sina olika bolag. Ett nytt moderbolag skapas, Jula holding. Vd blir Joachim Frykberg.
Text: Daniel Norman
Annons:

– När handelsverksamheten växt har olika verksamhetsområden utvecklats och skapat nya egna affärsmöjligheter. Några av dessa olika verksamheter har utvecklats till fristående företag vilka nu samlas i Jula Holding-koncernen. Vi ser med detta upplägg stora möjligheter för verksamheterna att stärka varandra, säger ägaren Karl-Johan Blank. 

Jula Holding blir det exekutiva ägarbolaget. Under det sorteras de olika delarna av koncernen: handel, fastigheter, finans och logistik. 

Tanken är att man ska kunna hitta synergier mellan de olika verksamheterna. Koncernen ska också växa genom att starta och utveckla nya och befintliga verksamheter. 

Joachim Frykberg, i dag vd för Jula AB, kommer att leda det nya holdingbolaget. 

– Det är givetvis spännande att ta sig an nya utmaningar, samtidigt känns koncernen som ett naturligt steg för utvecklingen av Jula. Den grundläggande koncerntanken är att bredda värdekedjan med syfte att skapa lönsamhet utifrån flera verksamhetsben, säger han i en kommentar. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...