Jula ankaret när Kungsbacka får ytterligare handelsområde

Kungsbacka får ett nytt handelsområde där Jula blir ankare. ”Stärker vår position i Västsverige”, säger försäljningschefen Johan Sjöhagra.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Det är Aspelin Ramm Fastigheter som ligger bakom satsningen Ihede, ett handelsområde intill Hederondellen, mellan Willys och Hede Fashion Outlet.

Ankare blir Jula som tar 3 200 kvadratmeter i anspråk.

– Jula är en av landets allra största aktörer för hemmafixare. Det är den stora och stabila hyresgäst som vi har behövt göra klart med innan vi har kunnat påbörja bygget. Inom kort räknar jag med att vi kan presentera ytterligare någon eller några hyresgäster , säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter, i en kommentar.

Jula har sedan tidigare flera varuhus i trakten, bland annat i Göteborg, Partille, Mölndal och Varberg.

– Vi öppnar i ett attraktivt och fint läge med bra tillgänglighet, bra skyltmöjligheter och bra synlighet. Med etableringen i Ihede i Kungsbacka stärker vi vår position i Västsverige, säger Johan Sjöhagra.

Tomten handelsplatsen byggs på är 17 000 kvadratmeter stor.

– Med bygget av volymhandelscentrumet befäster vi hela området som ett väldigt starkt handelsområde i kommunen med grannar som Willys och Hede Fashion Outlet. Eftersom det här är den sista obebyggda tomten så har det varit viktigt för oss att hitta hyresgäster som bidrar till att utveckla området och kommunen ytterligare, säger Kristian Höglind.

Förutom Jula är det klart att restaurangkedjan Linnea & Basilika etablerar sig där.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...