Foto: Daniel Norman

Jublet i begagnatbranschen efter avslöjandet: ”Sunt att julklappen är mer folklig”

Det återvunna plagget är årets julklapp. På tiden, tycker Busfrö nytt och Bytts vd Stina Qubti. ”Det här är en julklapp som rimmar med sunt förnuft”, säger hon.
Annons:
Text: Pontus Edman
Annons:

Morgonens presentation av Årets julklapp fick alla inom begagnatbranschen att jubla. Stina Qubti, som driver franchisekedjan Busfrö nytt och bytt med fem butiker i och kring Västervik, var en av dem.

– Det här är en julklapp som ligger helt rätt i tiden med tanke på hållbarhetsfrågorna. Jag tycker också att det är sunt att julklappen är mer folklig och tillgänglig för allmänheten, säger hon.

Att det återvunna plagget lyfts upp i juletider ser hon som extra väsentligt.

– Det pågår en enorm köphets i samhället kopplat till en väldig massa säljtillfällen. På fredag toppas det med Black Friday. Julen är en tid för eftertanke, och det återvunna plagget passar väldigt väl in där.

Busfrö nytt och bytt har funnits i åtta år. Under den tiden har Stina Qubti sett en stor förändring i köpmönstret – speciellt inför jul.

– Tidigare köpte kunderna second hand-julklappar till sina egna barn. I dag är det mer accepterat att även köpa begagnade prylar till personer utanför familjen.

Att Årets julklapp landade i det återvunna plagget hoppas hon på sikt kan få fler att få upp ögonen för begagnat.

– Det här är ett lyft är hela branschen. Nu måste vi se till att hålla debatten vid liv. De som redan är kunder hos oss kan vi redan prata med, men förhoppningsvis kan Årets julklapp öppna dörren till nya konsumenter så att de vågar ta steget över tröskeln och testa, säger Stina Qubti.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...