Foto: Daniel Norman

JC-konkursen: Här är alla fordringsägare som riskerar att bli utan pengar

Hyresvärdar, säkerhetsföretag och Skövde cityförening ska ha pengar. Men de överlägset största skulderna i JC:s konkurs ska betalas till två kinesiska bolag. Det visar den kraschade klädkedjans bouppteckning, som Market nu kan presentera.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

När klädkedjan JC ansökte om konkurs i Stockholms tingsrätt, i slutet av april i år, ställde sig ett stort antal fordringsägare på rad och krävde pengar tillbaka.

Stora belopp.

Den bouppteckning som Market nu kan presentera visar att de oprioriterade skulderna uppgår till nästan 264 miljoner kronor och de prioriterade till närmare fem miljoner.

Bristen i boet uppgår till drygt 247 miljoner kronor.

Två bolag bidrar mest till de höga nivåerna: Hong Kong-baserade Smart Perfect samt kinesiska Denim Island.

Tillsammans har de fordringar på närmare 180 miljoner kronor – ett belopp som gör att få andra kan räkna med pengar tillbaka när JC-affären ska summeras.

– Jag tror att utdelningen i den här konkursen kommer att landa kring tio procent. Det faktum att Smart Perfect och Denim Island kräver så mycket pengar påverkar förstås, säger konkursförvaltaren Mats Emthén, till Market.

Exakt vad skulderna till de två största fordringsägarna handlar om är inte känt.

Men det kommer att komma fram, menar Mats Emthén.

– Nej, vi vet inte vad det är för pengar. Smart Perfect har levererat  jeans till JC och Denim Island är ett av ägarbolagen bakom. I slutet av den här konkursen kommer de själva att få precisera skulderna för tingsrätten. Då ska det granskas om det är korrekta summor, säger Emthén.

Hela listan - här är JC:s alla fordringsägare.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...