JC i Finland ansöker om konkurs: ”Det är väldigt tufft just nu”

JC har ansökt om konkurs i Finland. Fem butiker och 25 anställda berörs. ”Det här är inte min bästa dag i den här historien”, säger ägaren Iliya Meric, till Market.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

I början av januari kunde Market berätta att JC:s helägda dotterbolag i Finland, JC Jeans & Clothes Oy, tvingades att ansöka om rekonstruktion vid Helsingfors tingsrätt, efter att flera fastighetsägare inte velat ställa upp på en motsvarande uppgörelse som i Sverige.

Under tisdagseftermiddagen kom nästa slag: JC Finland ansöker om konkurs. Helsingfors tingsrätt förväntas fatta beslut om fortsättningen om ett par dagar.

Tyvärr har försäljningen på denna marknad inte utvecklats som vi planerat och vi har inte heller fått den support från hyresvärdarna som vi hoppats på. Det har också tagit alldeles för mycket kraft av det jobb vi gör i Sverige. Det här är inte min bästa dag i den här historien, säger ägaren Iliya Meric till Market.

Den svenska rekonstruktionen löper emellertid vidare. Men Iliya Meric menar att inte heller det arbetet går utan problem.

– Vi gör det vi kan, men det är väldigt ansträngt. Läget är fortfarande osäkert, säger Iliya Meric, till Market.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...