Jättegallerian en smocka för Peab

Mall of Scandinavia är inte bara byggbolaget Peabs största projekt någonsin, utan även ett av de mest utmanande. Nu meddelar ledningen en nedskrivning med 800 miljoner kronor, kopplat till köpcentrumet.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Projektet Mall of Scandinavia har enligt Peab varit utmanande redan från start, både på grund av projektets storlek och utifrån förändringar under projektets gång.

”Projektet har blivit väsentligen dyrare än ursprungskontraktet från hösten 2011 på grund av de stora förändringarna. Detta har medfört svårigheter att bedöma projektets slutresultat”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Under tiden efter det att köpcentrumet invigdes den 12 november 2015 har en genomgång skett av projektet varefter det har skrivits ner med 800 miljoner kronor, en nedskrivning som belastar affärsområde Bygg i fjärde kvartalet 2015.

Samtidigt har den finansiella positionen för Peab stärkts markant under senare år. Nedskrivningen av projektet Mall of Scandinavia är inte likviditetspåverkande, enligt Peabs vd Jesper Göransson.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...