Januaripartierna överens – omställningsstödet förlängs med maj och juni

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår i en överenskommelse att omställningsstödet ska förlängas under maj och juni 2021. Företag som tappat mer än 30 procent av sin omsättning jämfört med motsvarande månad 2019 kan ansöka om stödet.
Annons:
Text: Julia Forsberg
Annons:

I en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna föreslås nu att omställningsstödet till företag ska förlängas och gälla även under maj och juni 2021.

Det innebär att stödet kommer att avse perioder mellan mars 2020 och juni 2021, totalt 16 månader. Den offentligfinansiella effekten av förlängning förväntas uppgå till totalt 6,2 miljarder kronor.

Företag som har förlorat mer än 30 procent av sin omsättning jämfört med motsvarande månad 2019 kommer att kunna ansöka om stödet. Respektive månad, maj och juni, kommer att utgöra två olika stödperioder.

Som mest kan ett företag få 97 miljoner kronor i ordinarie omställningsstöd för perioder mellan augusti 2020 och juni 2021. Stödet ges för en andel av företagets icke-täckta kostnader.

Innan stödet kan träda i kraft måste det godkännas av EU-komissionen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...