Jan Wallberg lämnar Gekås efter oenighet – Boris Lennerhov gör comeback

Jan Wallberg lämnar Gekås i Ullared efter oenighet. Under en övergångstid gör Boris Lennerhov comeback i vd-rollen. ”Jag behöver inget introprogram”, säger han till Market.
Text: Daniel Norman, Martin Rosengren

Styrelsen för Gekås och vd Jan Wallberg har inte samma syn på hur företaget ska drivas och utvecklas i framtiden. Därför har parterna kommit överens om att det är lämpligast att Jan Wallberg lämnar vd-posten. 

Under en övergångstid kliver den tidigare vd:n Boris Lennerhov in som tillförordnad. 

Men det var inte självklart att tacka ja.

– Det var blandade känslor, det här var inte min plan, jag behövde lite betänketid och jag behövde prata med min fru. Men vi landade i att det här handlar om en begränsad tid, exakt hur lång tid det blir vet vi inte, säger han till Market. 

Han ser det här som den bästa lösningen. 

–   Efter styrelsens beslut var det här en enkel lösning, jag behöver inget introprogram och jag går in som en brygga under begränsad tid. Jag har mitt hjärta i företaget, mina femton år var en fantastisk resa och jag vill att Gekås ska fortsätta att utvecklas utan att tappa tempo till dess att en ny vd är utsedd.

Boris Lennerhov mår bra och är friskförklarad efter cancerbehandlingen sedan ett halvår.

–   Jag mår bättre än när jag slutade, sjukdomen gav så klart en tankeställare och jag är nu duktig på träning och kost och väger lagom.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...