Ingvar Larsson lämnar Lindex – Stockmann städar upp efter resultatras

Lindex halverade resultatet under andra kvartalet. Nu får det konsekvenser. Kedjan får ny vd och Stockmann stärker greppet om styrelsen.
Text: Daniel Norman

Lindex försäljning i jämförbara butiker sjönk med 5,1 procent under det andra kvartalet. Rörelseresultatet mer än halverades.  

I en intervju med Market förra veckan sa vd Ingvar Larsson att han trodde på en vändning under hösten och lyfte fram fler åtgärder som kedjan vidtagit. 

Nu står det klart att Ingvar Larsson inte kommer att vara med på den resan. I ett pressmeddelande meddelar ägaren Stockmann att han slutar. 

– Jag vill tacka Ingvar för hans utmärkta insats i att leda bolaget och förstärka Lindex position som en av Europas ledande modekedjor, säger Stockmanns vd Lauri Veijalainen. 

Sverigechef Elisabeth Peregi blir tillförordnad vd. 

– Jag ser fram emot detta uppdrag och är glad för förtroendet att leda Lindex fortsatta utveckling. Vi har stora och spännande initiativ framför oss som ska ta bolaget in i framtiden, säger hon.  

Hon har haft flera chefspositioner inom Lindex, 2010-2013 var hon ekonomidirektör. Hon har även varit chef för franchiseverksamheten och Lindex i Norge.    

Samtidigt får Lindex styrelseordförande Per Sjödell kliva åt sidan. Stockmanns vd tar själv den rollen. Per Sjödell sitter emellertid fortsatt kvar i Stockmanns styrelse. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...