Foto: Thomas Karlsson

Ikea Service och pick-up fick tre år – nu stängs butiken: ”Lärt oss mycket”

Ikea lägger ner sitt minikoncept, Ikea Service och pick-up, i Danderyd efter mindre än tre år. ”Vi tror att det finns ännu bättre sätt att möta kundernas behov i Stockholmsområdet”, säger Jon Egerlid, presskontakt på Ikea Sverige.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

I slutet av juni 2016 öppnade Ikea sitt nya butikskoncept Service och pick-up på handelsplatsen Enebyängen i Danderyd i Stockholm.

Men nu stänger butiken för gott.

– Vi testar hela tiden nya format för att utveckla Ikea. Syftet med Ikea Service och pick-up var att lära mer om kundernas behov och testa ett helt nytt format, säger Jon Egerlid.

Vad i konceptet var det som inte fungerade?
– Vi är nöjda med resultatet av Ikea Service och pick-up. Vi har lärt oss mycket av den här resan men ser att vi behöver satsa på andra lösningar. Vi fortsätter till exempel med Ikea kök i centrala Stockholm och nya typer av leveranslösningar som Instabox och fossilfria leveranser.

Vilka lärdomar tar ni med er?
– Vi har lärt oss mycket om hur kunderna vill möta oss och hur vi ger en bra upplevelse av Ikea, exempelvis genom bättre leveranslösningar och större tillgänglighet både fysiskt och digitalt.

Det är inte aktuellt att öppna en Ikea Service och pick-up på något annat håll i Sverige?
– Nej, nu fokuserar vi på andra lösningar. Vi provar väldigt många olika format. Ikea kök är ett exempel och internationellt kommer vi i år även att öppna citynära butiker i Paris och Moskva, säger Jon Egerlid.

Ikea Service och pick-up har 1 500 kvadratmeter säljyta och 2 300 kvadratmeter totalyta – det vill säga ungefär en tjugondel av ett vanligt Ikea-varuhus.

Ett syfte med konceptet är att binda ihop varuhusen med e-handeln och komma närmare kunderna.

Butiken ska vara en arena för inspiration, rådgivning, planering och upphämtning av varor. Den har även ett litet sortiment på ett hundratal artiklar som kunderna kan handla på plats.

Den 31 mars stänger Ikea Service och pick-up för gott.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...