Foto: Foto: Ikea

Ikea säljer ur automat i centrala Stockholm: ”Tillgängligt när det passar dig”

Ikea har börjat sälja varor ur automat - i alla fall tillfälligt. Under några veckor står en automat placerad vid Hötorgets tunnelbanestation i Stockholm.
Text: Daniel Norman
Annons:

Den som passerat Hötorgets tunnebanestation kanske hajar till. Där står en varuautomat från Ikea. 

– Vi vill med glimten i ögat visa att Ikea finns tillgängligt när det passar dig och inte bara i våra varuhus, säger Miki Tabakovic, vice försäljningschef för Ikea i Sverige. 

Kedjan syftar på Ikea.se som alltid är öppet men i det här fallet framför allt på köksbutiken som möbeljätten öppnat ett stenkast därifrån. 

– Automaten är fullt fungerande. Du kan betala med kort och så får du produkten direkt. Vi säljer vitlökspressar, äggdelare och andra liknande små artiklar, säger Miki Tabakovic. 

Några försäljningssiffror har han inte än. Men det råder inga tvivel om att varuautomaten har blivit en snackis. 

– Det är många som tar bilder och delar i sociala medier. 

Men några planer på att börja sälja varor från automat i större skala finns inte. Den vid Hötorgets tunnelbanestation placerades där förra veckan och kommer att stå kvar fram till vecka 38. Här handlar det om att skapa intresse för Ikea kök. 

Även pop up-butiken i centrala Stockholm, har blivit en snackis. 

– Första veckan hade vi drygt 2 000 besökare om dagen. Vid får många kommentarer från kunder som undrar om vi ska stanna. Just nu handlar det mest om att lyssna in för att få en bild av hur vi kan bli mer tillgängliga i framtiden, säger Miki Tabakovic . 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...