Ikea inleder samarbete med Sonos: ”Hemmet ska låta än mer fantastiskt”

Ikea inleder ett samarbete med Sonos för att hitta smarta lösningar för ljud i hemmet. ”Tillsammans vill vi demokratisera musik och ljud i hemmet, säger Björn Block på Ikea i Sverige.
Text: Daniel Norman

Genom samarbetet med externa aktörer vill Ikea stärka och komplettera sitt sortiment. 2015 lanserades Ikea home smart-kollektion med trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner, det följdes upp med produkter inom belysning. 

Nu sätter Ikea fokus på ljud, möbeljätten gör det tillsammans med Sonos. 

– Tillsammans med Sonos vill vi demokratisera musik och ljud i hemmet, och vi vill skapa produkter som är utformade för hur människor lyssnar tillsammans hemma. Genom samarbetet med Sonos kan vi kombinera Ikeas heminredningskunskap med Sonos expertis inom hemmaljud, säger Björn Block som är chef för Ikea smart home. 

Parterna vill helt enkelt göra det enklare för människor att spela musik var som helst i hemmet. 

– På Sonos förstår vi musikens transformerande kraft i hemmet. Vi tror på att ljud ska vara ett inslag i hemdesignen och tillsammans med Ikea kommer vi nu att skapa produkter som gör att människors hem ser bättre ut och låter än mer fantastiskt, säger Patrick Spence, vd för Sonos. 

Samarbetet kommer att synas i Ikeas sortiment från 2019. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...